SZEXIKON

Szexikon

Összegyűjtöttünk a legfontosabb kérdéseket.

 

 1. Vibrátor típusok
 2. Mi az a dildó?
 3. Segédeszközök anyagai
 4. Mi az a síkosító?
 5. Síkosító típusok
 6. Masszázs készítmények
 7. Vérbőséget fokozó készítmények
 8. Késleltető készítmények
 9. Potencianövelő készítmények és vágyfokozók nőknek
 10. Anális segédeszközök
 11. Hogyan készüljünk anális együttlétre?
 12. Óvszer típusok
 13. Péniszpumpák
 14. Péniszgyűrűk
 15. Pénisz mandzsetták
 16. Maszturbátorok (művaginák és ánuszok)
 17. Vibrációs eszközök energiaforrása
 18. Szadomazo és kötözés kezdőknek
 19. G-pont és prosztataizgatás
 20. Feromon készítmények

 

 1. Mi az a vibrátor?

Vibrátornak nevezzük azokat a termékeket melyek egy vagy több rezgő motorral vannak ellátva és ez által vibrálni/rezegni kezdenek gombnyomásra/kapcsoló tekerésre. Különböző fajta termékeknél különböző vibrációs erősségek, fokozatok lehetségesek. Az egyszerűbb és olcsóbb vibrátorok is tudnak manapság legalább 3 különböző fokozatú rezgést biztosítani. Vannak azonban olyan termékek, amik akár 50 különböző módban is tudnak működni, vagy akár okos vibrátorok, melyek érintésre visszahatnak. Ezeken kívül pedig az okostelefonok világában vannak olyanok is amik összeköthetök a telefonnal és azon programozhatók be a rezgések száma, erőssége, stílusa, ezzel egyedivé téve a vibrátor működését.

 

 1. Vibrátor típusok

 

A vibrátorokat a következők szerint lehet csoportosítani:

 

 • Realisztikus: Ebben a kategóriában található minden olyan vibrátor, ami az eredeti péniszre hasonlító formát kapott. Méretben 12-23 cm hosszúság és 2-6 cm vastagság közé esnek. Anyaguk lehet bőrtapintású, gumis, latex, orvosi szilikon vagy ezek keveréke.
 • Rúdvibrátor: A rúdvibrátor a klasszikus, mondhatni elsők között létrejött vibrátor. Letisztult, egyszerű forma jellemzi őket, főként a 90-es években volt nagyon kelendő, míg a realisztikus vibrátorok el nem kezdtek a piacra betörni.
 • Klitoriszkaros vibrátor: Általában ezek a vibrátorok a rúdvibrátorhoz hasonlítóan egyszerűek, nem jellemző, hogy realisztikus vibrátort klitoriszkarral szerelnének fel. Ebben a termékcsaládban helyezkedik el a klasszikus nyuszis vibrátor ami éveken át, sőt a mai napig a hölgyek egyik nagy kedvence. A klitoriszkar lehet rugalmas, vagy kemény is illetve ezek között rengeteg olyan vibrátor található melyek enyhén hajlítottak, hogy a g-pontot is stimulálni tudják.
 • Anális vibrátor: Az anális vibrátorok alapvetően a kisebb változatai a realisztikus vagy rúdvibrátoroknak. Mivel az anális játékokhoz nem lehet nagyméretű eszközt használni (legalábbis tapasztalat, bejáratás nélkül) így ezek a termékek jellemzően 10-18 cm hosszúak és 1-3 cm vastagok.
 • G-pont és prosztata vibrátor: A g-pont vibrátorok enyhén ívesek, rugalmasak akárcsak a prosztata vibrátorok. Anyaguk általában selymes tapintású szilikon, keménységük is közepesnek mondható, hogy könnyedén lehessen használni és tisztítani őket.
 • Csiklóizgató: Csiklóizgató vibrátorok más néven utazó vibrátorok a hölgyek nagy kedvence. Egyszerűségükben rejlik a titok, ami nem más, mint a méret és funkcionalitás. Méretük általában nem haladja meg a 10 cm hosszúságot és 1 cm átmérőt. Ezt a típust ritkán szokták felhelyezni ezért a kompakt méret.
 • Vibrotojás: A vibrációs tojások kezdetben zsinórosak voltak, manapság pedig inkább távirányításúak 10-15 méter hatótávval, illetve okostelefonról vezérelhető sokuk mely új távlatokat nyit meg, hisz némely termék nem csak bluetooth kompatibilis, hanem akár wifi-n is csatlakoztatható, így akár a távkapcsolatban élőknek is remek szórakozás lehet.
 • Egyéb termékek: Ahogy fejlődik a világ úgy fejlődik a szexipar is. Vannak termékek, amik nem sorolhatók be egyik családba sem de említést érdemelnek. Létezik még hálózati masszírozó, vibrációs labda masszázshoz, rezgő gésagolyó stb.

 

 1. Mi az a dildó?

 

Dildónak nevezzük azokat a termékeket, amik realisztikus formával rendelkeznek és rezgés nélkül működnek. A dildók között létezhet egyszerű pénisz formájú, tapadó talpas mellyel rögzíteni lehet síkfelületre, herés, ami ténylegesen élethűen adja vissza a péniszt önmagát. Anyaguk főként gumis jellegű, de sok realisztikus bőrtapintású is található ma már. A dildókat lehet használni még felcsatolható eszközként is a megfelelő kiegészítővel, így hölgy párok és előszeretettel vásárolják és használják őket. Dildók közé sorolható még a kétvégű is, ahol létezik kisebb-nagyobb véggel illetve azonos végekkel is így okozva örömet akár mindkét félnek. A kétvégű dildókat lehet egyszerre vaginális és anális behatolásra is használni ugyanazon félnél egy időben. A dildók méretüktől függően alkalmasak nőknek és férfinak egyaránt, így akár anális játékokhoz is alkalmazható.

 

 1. Segédeszközök anyagai

 

Segédeszközöknél az alábbi anyagokkal lehet találkozni:

 

 • Zselés: Zselés/gumistapintású, könnyedén tisztítható. Előfordulhat dildók, realisztikus vibrátorok esetében. Tisztításuk egyszerű, csupán langyos/meleg víz és szappan elegendő hozzá. Webáruházunkban lehet kapni különleges tisztítószereket melyek ápolják kedvenc segédeszközeinket is.
 • Szilikon/orvosi szilikon: A szilikon termékeket az érzékenybőrűeknek fejlesztették ki, tisztításuk egyszerű akárcsak a zselés anyagok esetében.
 • Realisztikus: A realisztikus anyagok a nevükkel sejtetik, hogy élethű vagyis nature skin technológiával készülnek. Így adják vissza a legjobban bőrre emlékeztető érzést. Tisztításuk egyszerű, de ajánlott különleges tisztítószer használata illetve e termékeknél az ápolószer használata is, amivel megőrizhető a kellemes, bőr jellegű állapot.
 • Fém: A fém termékek főként a Szadomazo világban dominálnak, anyaguk általában rozsdamentes acél-cink ötvözet, drágább termékek esetén az orvosi fém is előfordulhat. Tisztításuk hasonló mint a többi eszköznek, bár javaslot meleg víz használata a fém tisztítása végett. Webáruházunkban kapható több fajta kifejezetten fém eszközökhöz való tisztítószer mely elejétől a végéig hatékonyan teszi a dolgát a segédeszköznél.

 

 1. Mi az a síkosító?

 

Síkosítókat főként hüvelyszárazság esetén szoktuk ajánlani, mivel használatuk csökkenti a fájdalmas behatolást és megkönnyíti a szexuális együttlétet. A síkosítók használata viszont nem szüntetni meg az akadályt. Amennyiben egy nőnek tartós hüvelyszárazsága van érdemes orvoshoz fordulnia vele, hisz sok oka lehet ennek, gyógyszerek utóhatásai, fogamzásgátló tabletta, különböző betegségek. A síkosítók használhatóak vaginális, anális együttlétekhez is fajtájuktól függően illtve maszturbátorokhoz és egyéb segédeszközökhöz is. A síkosító típusokról a következő pontban olvashatsz.

 

 1. Síkosító típusok

 

 • Víz alapú síkosítók: Ionizálatlan vizet, glicerint, propilén-glikolt és nem mérgező tartósítószereket tartalmaznak. Ízesítetlen (magában is enyhén édes) és ízesített változatban is kaphatóak. Nem hagynak foltot az ágyneműn (bugyin), és biztonsággal használhatóak latex mellett, tehát óvszerekhez és pesszáriumhoz is ajánlják. Csak kevés ember érzékeny a vizes alapú síkosítókra. Azt érdemes még tudni, hogy hosszabb szexuális együttlét során megszáradnak, de egy kis nyál segítségével gyorsan felújítható a hatásuk.
 • Szilikon alapú síkosítók: Nagyon hasonlítanak a víz alapúakra, ám van egy különleges jó tulajdonságuk: alapanyaguknak köszönhetően vizes játékokra is jól használhatóak, nem oldódnak le a vízbe kerülő felületről. Kenő hatásukat sokkal jobban és tovább tartják meg. A latex alapú anyagokat ezek sem károsítják, de a szilikon anyagú szexuális segédeszközöket tönkreteszik.
 • Ízesített síkosítók: Az ízesített síkosítók víz alapúak, így lenyelés esetén nem okoznak hasi fájdalmat, hasmenést. A gyártók főként a gyümölcsös síkosítókat részesítik előnyben ezen a téren, de léteznek már mentás síkosítók is, amik hűsítenek is.
 • Illatosított síkosítók: Ezen termékekből manapság már kevés létezik, nem szabad lenyelni őket. Az illatosított síkosítókat felváltották az ízesített-illatosítottak.
 • Melegítő/hűsítő hatásúak: Ezek a különleges síkosítók nevükből eredendően is melegítenek vagy hűsítenek, víz alapúak családjába tartoznak. Némelyik ilyen termék még illatosított is, pl. hűsítő kókuszos. Könnyedén lemoshatók, nem hagynak foltot maguk után.
 • Anális síkosítók: Az anális termékek között létezik vizes és szilikonos is, sokukban találhatóak gyógynövény kivonatok, amik regenerálnak is, illetve némelyikben található lidocain mely csökkenti a fájdalmat.
 • Egyéb síkosítók: Az egyéb kategóriába tartoznak a különböző adalékkal ellátott síkosítók, mint pl. ginzeng, koffein, aloe vera. Ezek a síkosítók lehetnek vizes, szilikonos alapúak vagy akár vegyesbázisúak ami azt jelenti, hogy vizes-szilikonos keverékből áll a síkosító.
 • Bio síkosító: A bio síkosítók azoknak ajánlottak, akik az egyszerű vizesre is allergiás reakciót mutatnak. Ezek természetes összetevőkből készülnek, és sokszor adnak hozzá aloe vera kivonatot is, ami ápolja a bőrt illetve nemiszervet.

 

 1. Masszázs készítmények

Masszázs készítményeknek nevezünk minden olyan terméket, amik elsődlegesen masszírozáshoz alkalmasak. Léteznek belőlük olajok, gyertyák, vagy a nagy népszerűségnek örvendő nuru masszázshoz alkalmazható keverék. A masszázs termékek különböző illatban, illatmentesen, regeneráló, energizáló, frissítő hatást nyújtanak. Alapjában léteznek vizes, szilikonos termékek is belőlük, illetve léteznek olyanok, amikre kifejezetten ráírja a gyártó, hogy síkosítóként is használható. Azon termékeknél ahol nincs ráírva ez, egyéntől függően használható. Általában mi nem szoktuk javasolni, mert lehetséges, hogy a használója allergiás hüvelyi vagy pénisz úton valamire, amire alapvetően nem lenne az.

 

 1. Vérbőséget fokozó készítmények

 A vérbőséget fokozó készítmények egyaránt léteznek férfiaknak és nőknek egyaránt. Férfiaknak a péniszbe masszírozandó a krém, lehetőség szerint a makkot elkerülve. A bemasszírozás után a krém 20-30 perccel kifejti a vérbőség fokozó hatását és merevedést okoz, illetve segít elő. Nők számára hasonló az elv, csak ott a csiklóba kell egy keveset bemasszírozni, miután beszívódott és kifejti a hatását a csikló érzékenyebb lesz és az orgazmus erőssége is intenzívebb lehet.

 

 1. Késleltető készítmények

 

A késleltetők férfiak számára kifejlesztett termékek. Léteznek spray és krém formában is melyik pár százalék lidocaint tartalmaznak, ezáltal csökkentik a pénisz érzékenységét viszont nem rontják a merevedés minőségét. Pontos adatok nincsenek, hogy mennyire nyújtható el az orgazmus hisz egyénfüggő illetve attól is függ, milyen mennyiségben használja a férfi. Késleltetőt tartalmaz némelyik potencianövelő készítmény is illetve mivel a merevedés keményebb és a pszichés állapot is fokozottabb így alapvetően is segítenek a potencianövelők az orgazmus elhúzásában és így a szexuális együttlét kitolásában is.

 

 1. Potencianövelő készítmények és vágyfokozók nőknek

 

Potencianövelő készítménynek hívjuk azokat a kapszulás vagy tablettás táplálékkiegészítőket melyek a férfi nemiszervre fejtik ki jótékony hatásukat. A készítményekben gyógynövény kivonatok illetve koffein vagy arginin található melyek megemelik a vérnyomást és ez által a vérkeringésre is jótékony hatással vannak. Bizonyos potencianövelőkben található tesztoszteronfokozó Tribulus Terrestris (más néven királydinnye). Növeli a természetes tesztoszterontermelést anélkül, hogy mesterségesen stimulálná a hormonszinteket. Továbbá a potencianövelők nagyrésze tartalmaz különféle ginzengeket, fűrészpálmát ami javítja a dülmirigy egészségét és jótékony hatással van az alacsony libidóra. 

 

A nőknek készült vágyfokozó készítmények hasonló kivonatokat tartalmaznak, és elősegítik a nőkben a vágy fokozását, ahogy a szóban is benne van. Sok közülük tartalmazza szintén a fűrészpálma kivonatot hisz jótékony hatással bír a libidóra és a menstruációs fájdalmakat is csökkenti.

 

 1. Anális segédeszközök

 

Az anális segédeszközök használata a 20. század körül terjedt el nagy iramban. Előtte tabunak számított, még pornográf filmekben is ritka volt. A kor haladtával az emberek egyre jobban ismerkednek önmagukkal és ez által a szexuális nyitottság is új távlatokat ért el.

Mondhatni minden segédeszköz anális segédeszköz is, hisz kellő gyakorlással és anális tágítók alkalmazásával a behatolás akár egy ökölnyi nagyságú eszközzel is lehetséges. Ettől függetlenül megkülönböztetjük az eszközöket és azoknak a funkcióját az alábbiak szerint.

 

 • Anál kúpok: Ezek az eszközök kifejezetten alkalmasak az anális élvezetekre hisz a legkisebb 1 cm átmérő körül van, így kezdőik is bátran kísérletezhetnek korlátiakkal. Az anális kúpok, vagy anál tágító eszközökből léteznek különböző méretek illetve készletek is, amik többnyire 3 vagy 4 méretű segédeszközt tartalmaznak így el lehet jutni a kezdőtől a haladó szintig akadály mentesen.
 • Anál bot: Az anál bot általában 15-25 cm hosszú eszköz, melyen különböző méretű gömbök helyezkednek el, minél mélyebbre hatol vele análisan valaki a gömbök annál jobban szélesednek.
 • Anál füzér: Az anál füzér egy olyan segédeszköz, mint az anál bot, csak hajlékony és keskenyebb annál, hossza nagyjából 30-35 cm.
 • Anál vibrátor: Az anális vibrátorok a kicsinyített másai a normálméretű vibrátoroknak
 • Anál dildó:A normál dildóknál keskenyebb makkal rendelkeznek, de a pénisz tövéig akár meg is vastagodhatnak 4-5 cm-esre.
 • Egyéb anál eszközök: Az anális segédeszközök között található üveganálkúp, vagy akár fém  Nem ritka közöttük az olyan amin cicafarok lóg, ha valaki szereti a szerepjátékokat.

 

 1. Hogyan készüljünk anális együttlétre?

 

Anális együttléteknél az első és legfontosabb szabály a türelem. Nem olyan, mint a vaginális behatolás, nem lehet kapkodni vele (bár ott sem) mert fájdalmat okoz és ez által rossz emléket is, ami akár véget is vethet sokáig a próbálkozásoknak. A második szabály a higiénia és tisztaság. Sokan láttak már pornófilmet, ott a színfalak mögött sok minden zajlik, köztük a tisztítás is. Sok féle hüvely és anál beöntő segédeszköz létezik, az egyszerűbbek a pumpásak, amikkel vizet kell felszívni és fecskendezni análisan, a célszerűbb és hatásosabb pedig a zuhanycsőre rakható análmosó. Az análmosókon több apró lyuk helyezkedik el és így át lehet öblíteni a végbelet. Nagyon fontos a tisztaságra ügyelni, hisz a széklet ott távozik és így baktériumok tömkelege található meg ott, annál kellemetlenebb pedig nincs is, ha ez által összeszed valamit a férfi.

 

Azok, akik most ismerkednek az anális játékokkal, ismerkedjenek meg a következőkkel is:

 

 • Análmosó, beöntő
 • Anális síkosító
 • Jó minőségű óvszer
 • Anal spray (csökkenti a fájdalmat)
 • Különböző méretű anál tágító

 

Természetesen az eszközök kihagyhatók, ha valaki úgy szeretné és elegendő a tisztasággal foglalkozni és türelemmel lenni a dolog felé. Amennyiben szüksége van valakinek tanácsadásra bizalommal fáradjon be üzletünkbe és segítünk neki összeszedni azokat, amire szüksége van az egyedi igények alapján.

 

 1. Óvszer típusok

 

Mikor egy vásárló betér az üzletbe, vagy az oldalon megnézi az óvszerek menüt hüledezve látja, hogy nem csak Durex termékek léteznek. Szoktuk mondani, hogy annyi van belőle, mint csillag az égen.

Az egyszerűség kedvéért csak pár alap típust írunk le:

 

 • Latex óvszer
 • Latex mentes óvszer
 • Extra síkosított óvszer
 • Síkosító mentes óvszer
 • Egyedi méretű óvszer
 • Nagyméretű óvszer
 • Bordázott óvszer
 • Ízesített óvszer
 • Késleltetős óvszer
 • Vékony illetve vastag falú óvszer

 

Ezeken kívül rengeteg létezik még, de amiket ezekből is ki szoktunk emelni az a latex mentes azoknak, akik érzékenyek a latexre illetve az egyedi méretű óvszer, amiben piacvezető a My Size termékcsalád. A My Size óvszerek átmérője 47-69 mm között van, hosszuk pedig átmérő szerint változik. Az általános óvszerek 51-53 mm közöttiek, így aki ennél kisebbre vagy nagyobbra vágyik érdemes megnéznie ezeket.

 

 1. Péniszpumpák

 

A péniszpumpa erekció kiváltására vagy annak fokozására szolgáló henger alakú műanyag eszköz. A hímvesszőre illesztve egy szivattyú működtetésével a pénisz környezetében csökkenthető a légnyomás, miáltal vér tódul a barlangos testekbe, a szerv megnagyobbodását, merevedést idézve elő.

Túlzott használata szövetkárosodáshoz vezethet, be kell tartani a használati utasítást. Ajánlott a pumpálások közt szünetet tartani és elkerülni a túlzott szívóhatást. Porszívók ilyen célra való alkalmazása már számos sérüléshez vezetett, a túl erős szívás miatt.

A péniszpumpákat erekció elősegítése és megtartása céljából fejlesztették ki, merevedési zavarokkal küzdő férfiak számára.

A péniszpumpák közül a Bathmate gyártót szoktuk ajánlani azok számára, akik pénisz növelés céljából is vásárólnak ilyen eszközöt. A vizes-hidraulikus elv alapján képes a szöveteket terhelve és vízzel körbe véve regenerálni és növekedést elérni.

 

 1. Péniszgyűrűk

 

A péniszgyűrűk elsődleges haszna a véráramlás korlátozása a péniszben. A gyűrű minimálisan elszorítja az ereket, így lassítva a vér visszaáramlását a péniszben és növelve annak méretét illetve csökkentve az érzékenységét, ami késleltető hatást is jelenthet.

Péniszgyűrűkből különbnél különbek léteznek, egyszerű gumi, rezgős, fém vagy fa, here pántos vagy akár több funkciós is.

Érdemes a péniszgyűrűt gondosan kiválasztani, hogy ne érje csalódás az embert. A megfelelő méret, a vibrációs eszköz felépítése, cserélhető-e benne az elem, mennyire tágul vagy mekkora péniszre helyezhető amennyiben nem állítható pántos.

 

A péniszgyűrűt nem érdemes órákon át használni megállás nélkül mivel nem tesz jót a vérkeringésnek a péniszben, legfeljebb 30-40 perc után ajánlott szünetet tartani!

 

 1. Pénisz mandzsetták

 

A pénisz mandzsetta, vagy másnéven pénisz köpeny egy a péniszre helyezhető "kabát" szerű eszköz melynek lehet vékony vagy vastag falú a felépítése. Léteznek belőle bordázottak, gömböcskések, vibrálóak, péniszhosszabbító funkcióval működőek. A méretük változó, érdemes felmérni, hogy mekkorára van szükség, hogy ne érje csalódás az embert mikor felvenné a kiegészítőt.

 

 1. Maszturbátorok (művaginák, ánuszok és szájak)

 

A maszturbátorok férfiaknak kifejlesztett különleges eszközök. A termékek között két nagyobb csoport van, a művagina és ánusz. Bizonyos gyártók úgy készítik el őket, hogy ne csak tapintásra hasonlítsanak a bőr érintésére, hanem a formájuk és belső kiképzésük is hasonló legyen. Léteznek ezen kívül átlátszóak, zselések, vibrációsak és vibráció nélküliek.

A maszturbátorok világában a Fleshlight gyártó van az élen, az ő termékeik híres pornószínészek és színésznők lenyomataiból készülnek. A lenyomatokat gipszformával leveszik az adott emberről, majd elkészítik a maszturbátor változatát és végül alá íratják őket a mintát adóval így egyedivé téve a termékeket.

A másik kiemelkedő gyártó a Japán Tenga aki inkább zselés vonalon terjeszti a termékeket viszont minőségük, küllemük professzionális.

Maszturbátorok esetén, amit mérlegelni érdemes, hogy mennyit szeretnénk használni, mire szeretnénk használni és milyen anyagból szeretnénk, hogy legyen. Egy bőr jellegű maszturbátorhoz érdemes ápolószert és különleges fertőtlenítő szert is vásárolni, ha szeretnénk, hogy sokáig megmaradjon a kellemes tapintása és minősége.

 

 1. Vibrációs eszközök energiaforrása

 

Sok vásárló, érdeklődő szokta mondani, hogy nincs szüksége elemre a termékhez, mert van otthon tölthető elem, akár több ezer mAh kapacitású. Sajnos a termékek nem működnek megfelelően a tölthető elemekkel. Egy próbát persze megér, de a tölthető elemek 1,2V-on működnek, míg a normál elemek 1,5V-on. Ez azt jelenti a valóságban, hogy egy tölthető elemmel vagy nem indul el a termék, vagy gyengébben működik vele, vagy akár kárt is tehet benne mivel nem bele való.

Bizonyos termékek a drágább kategóriában már akkumulátorosan üzemelnek, ezeknek a használati útmutatóját az akkumulátorra vonatkozóan érdemes betartani akár töltésről akár tárolásról van szó, hisz az akkumulátort így lehet a legjobban megkímélni és minél hosszabban megőrizni a tulajdonságát.

 

 1. Szadomazo és kötözés kezdőknek

 

A szado mazo és a kötözésre való termékek, mint pl. a kötél, bilincs, plüssborítású bilincs nagyon népszerűek az elmúlt években. Lehet akár leánybúcsú vagy legénybúcsú, a plüss bilincs általában mindenhol szerepel. A hálószobában a kötözésre alkalmas kellékeket a szabadság korlátozására alkalmazzák mely sokak számára izgató hatású, legyen az akár az alárendelt személy vagy a kikötözést végző személy. Az egyéb szado-mazo termékek, mint a paskoló, korbács, egyéb tüskés vagy elektromos termékek mind sérüléseket okozhatnak, ha felelőtlenül használjuk őket. Érdemes ezért körültekintően eljárni a nagy izgalom hevében is, hisz a sérülés senkinek sem jó.

Kezdő szado-mazo játékosoknak szoktuk ajánlani, hogy legyen otthon bőrregeneráló krém, esetleg hámositó kenőcs, mert hiába a plüss bilincs, ha túl heves az aktus felszíni bőrsérülés lehet belőle.

 

 1. G-pont és prosztataizgatás

 

A g-pont és dülmirigy egy igen kényes öröm központ minden nőnél és férfinál. Rengeteg g-pont stimuláló vibrátor és dildó létezik, melyben hatalmas örömét lelheti minden nő, ha elsajátítja használatát. A g-pont izgató eszközök arról ismerhetőek fel, hogy enyhén ívesek, és elérik a g-pontot kisebb erőlködés nélkül is.

A dülmirigy a férfiak másodlagos orgazmus központja. Megfelelő stimulációval elérhető egy olyan orgazmus, ami normál esetben nem lehetséges. Kutatások bizonyítják, hogy többszörös orgazmusra is képes némelyik férfi stimuláció esetén. A dülmirigy kézzel való masszírozásához ajánlott az anális síkosító, gumikesztyű használata és némi tanulás, hogy ne fájdalmat, hanem örömet okozzon az ember a párjának. A dülmirigy vibrátorok különlegesen hajlítottak így elérik a dülmirigyet gond nélkül, akár kezdő akár haladó is a férfi, így egyedül is örömét lelheti a dülmirigy általi orgazmusban.

 

 1. Feromon készítmények

 

Sokszor kérdezik tőlünk, hogy melyik a legjobb feromon készítmény, melyik a legbiztosabb és leghatásosabb. Sajnos ilyen nincs. Minden embernek más a bőrtónusa, az izzadságának összetevői, mással fürdenek stb.

A feromon készítmények hatását sok dolog befolyásolja. Amit viszont tudunk, hogy olyan ez, mint a márkás parfümöknél, minél jobb típust vesz valaki annál biztosabb a hatása. A P6 és Fernand Peril termékekről tízből nyolc ember pozitív visszajelzést ad nekünk. Ezen termékek illata kellemesen fűszeres, fás jellegű, egy kis pézsmás utóhatással, tehát igazán férfias illatok, így, ha a feromon hatása nem is lenne kiemelkedő, az illat biztosan az lesz!